Vi har nogle af landets dygtigste børnebogs- og manuskriptforfattere som undervisere på skolen. Fælles for alle er, at de har lavet underholdning til børn og unge på flere forskellige platforme. Udover de faste undervisere vil du også møde gæstelærere og oplægsholdere fra alle relevante brancher.
Ved at klikke på “tilmeld nyhedsbrev” accepterer du at sende dine oplysninger til Manuskriptskolen, som vil bruge dem i henhold til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Læs vores persondatapolitik her.
Dennis Glintborg er opvokset i DR’s B&U-afdeling og uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Han har både arbejdet med radio, lyd, spil, video og digitalt indhold til børn på Ramasjang og Ultra. Derudover har han arbejdet med børnebøger i Gyldendal og været medstifter af Manuskriptskolen for Børnefiktion. Har siden 2022 været en del af produktionsselskabet Super Poul, der laver indhold til børn på alle platforme.
Hanne Kvist er forfatter til mere end 20 børne- og ungdomsbøger fra 1995 til 2023. Blandt andet den prisbelønnede “Dyr med pels – og uden” fra 2016 samt “Drengen med sølvhjelmen”, der er adapteret til både film, graphic novel og teater.
Modtager af Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger i 2017 og af Gyldendals børnebogspris 2016. Nomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris i 2014 og 2017. Nomineret til Kulturministeriets Børnebogspris 2013 og Kulturministeriets Illustratorpris 2013. Nomineret til Blixenprisen for årets børne- og ungdomsforfatter, 2016.
Har undervist på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Holder løbende skrivekurser på Grundtvigs højskole, i Thiemers Magasin samt hos Information, og laver derudover særskilte workshops for børn og unge i at skrive, tegne og lave teater.
Rebecca er en prisbelønnet forfatter og radiodokumentarist.
Debuterede i 2011 med børneromanen “Veronika lyder som harmonika”. Har siden skrevet fire bøger til børn og unge, blandt andet “Sommerdrenge”, der også er adapteret til teater.
Derudover manuskriptforfatter til film og tv – blandt andet Elefantvask og Bamselægen på Ramasjang.
Vinder af Skriverprisen 2011. Modtager af Statens Kunstfonds Præmiering 2011. Nomineret til Kulturministeriets Børnebogspris 2011 og 2014. Har desuden modtaget en række radiopriser for blandt andet dokumentaren “Rystelsen” og for Ramasjang Radio.
Fast tilknyttet Forfatterskolen for børnelitteratur siden 2010 som ekstern underviser. Holder skrivekurser hos Information og på skoler og biblioteker landet over. Har med udgangspunkt i romanen ”Ellens Ark” desuden afholdt kurser for præster og lærere om at finde et sprog til sorgen og døden.
Er pt. aktuel med billedbøgerne “Ud af det blå” og “Det meget meget MEGET farlige monster”.
Sanne er manuskriptforfatter til film og tv – blandt andet “Sprinter Galore” og “Heino fikser alt” fra Ramasjang – samt animationsfilmen “Den magiske juleæske” og spillefilmen “Vi der blev tilbage”.
Derudover prisbelønnet forfatter til en række ungdomsromaner, bl.a. “En dag skinner solen også på en hunds røv”, “Tag Gaden Tilbage” og “Dig og mig ved daggry”, som også er adapteret til en anmelderrost teaterforestilling med samme navn.
Tomas er forfatter til mere end 50 teaterstykker. Mange af disse er skrevet specifikt til børn og unge, blandt andet DR og Muskelsvindfondens store Cirkus Summarum-forestilling, som var sat op i København og Aarhus i 2015, og TV2 og Muskelsvinsfondens nye store satsning Cirkus Jul, igen opsat i København og Aarhus, 2021.
Har derudover skrevet mere end 25 bøger til børn og unge, blandt andet “Når man forveksler kærlighed med en saks” (2016), “Had mig, elsk mig” (2018), “Maltes far kom tilbage” (2021) og “Dæk mig med huller” (2021). Derudover har Lundme skrevet over 20 bøger for voksne, blandt andet romaner, prosa, essays og digte.
Har skrevet 15 hørespil for DR i forskellige genrer som dokudrama, krimi, satire og børneradio – og har arbejdet som manuskriptforfatter på film, novellefilm og tv-serier for DR, TV2, Asta Film, Nordisk Film og Zentropa, blandt andet på ungdomserierne “Puls” (2020) og “Rainbow” (2021).
Karin er kunstnerisk konsulent og underviser. Har firmaet ZEROPOINT kunsten at være sig selv, og arbejder som mentor og underviser med udøvende i kunstneriske fag. Hun arbejder med filmfolk og på filmproduktioner, dokumentar, fiktion og animation, men også med forfattere, billedkunstnere, musikere og andre i skabende fag.
Karin var i 13 år fuldtids-faglærer på Den Danske Filmskole. Hendes primære virke var som fagleder på TV-uddannelsen/ Flerkamera afd, hvor hun underviste Flerkamera- og Dokumentar Instruktører. De andre fag linjer på Filmskolen har også ofte gjort brug af Karin som underviser, og gør det stadig.
Ud over det har hun undervist på Forfatterskolen. Fotoskolen Fatamorgana, Rytmisk Musikkonservatorium, Kunstakademiet, Arkitekt- og Designskolen, Kunst- og Filmhøjskoler og divs film og TV- produktionsselskaber.
Karin er uddannet Produktiondesigner KADK og Flerkamera/Dokumentar instruktør Den Danske Filmskole, og har efterfølgende videreuddannet sig i ledelse, kommunikation, og facilitering af skabelsesprocesser.
Kim er prisbelønnet forfatter til mere end 100 billedbøger, romaner og noveller for børn og unge.
Mest kendt er hele universet omkring Vitello, der består af en billedbogsserie, en biograffilm og en animeret tv-serie, som Fupz selv var hovedforfatter på. TV-serien vandt en European Animation Award for Best Writing, og både film og tv-serie blev nomineret til en Robert i 2019.
Giver jævnligt master classes om at skrive fiktion – både for forfattere og manuskriptforfattere (Forfatterskolen for Børnelitteratur, Den danske Filmskole, Gyldendal Forlag, Meta Film og Dagbladet Information).
Nikolaj er uddannet fra Den Danske Filmskole. Har over 20 års erfaring fra film- og TV branchen som producer, forfatter, instruktør, indspilningsleder og line producer.
Dramaturg og manuskriptkonsulent på diverse teaterforestillinger, tv serier og spillefilm. Har skrevet bøgerne Ronnie og Skyggeland trilogien.
Holder foredrag ud fra sin bog om dramaturgi, Fortællingens anatomi, og underviser jævnligt på blandt andet Den Danske Filmskole, European Film College, Super 16 med flere.
Simon har udviklet og instrueret fortællinger til radio, tv, film, spil, apps og andre nye fortælleformer.
Simon er nu leder Dadiu (Dansk Akademi for Digital Interaktiv Underholdning) og leder af den yngste instruktørlinje (animation) på den Danske Filmskole.
Med en fod i traditionelle medier og en fod i nye medier er Simon igang med et kunstnerisk udviklingsprojekt der handler om hvordan man laver Storyworlds (tværmedielle universer).
Charlene is an award-winning writer and teacher from Ireland. After working at Google and Facebook in management positions, she turned to the more creative side of tech and began writing for videogames in 2013. Before moving to Denmark, she worked on “Divinity: Original Sin 2” and “Baldur’s Gate 3”. She then worked as Story Lead at Die Gute Fabrik in Copenhagen, who just launched “Saltsea Chronicles” (5/5 from Eurogamer). These days she’s running a startup to bring personalisation and creativity to artificial intelligence at writewithlaika.com. She also teaches interactive fiction at university level and yoga on Tuesday evenings.
Elin har 20 års erfaring med udvikling af fortællinger for børn og unge som forlagsredaktør – heraf 8 år som B&U redaktionschef på Gyldendal med ansvar for strategi, økonomi og personale – har givet hende mod til at kaste sig ud i at etablere en manuskriptskole for fiktion for de yngste mennesker.
Det er blandt andet hendes arbejde med figurer som Mimbo Jimbo, Vitello og Hunden Ib og med romanuniverser som Dig og mig ved daggry, der har vist hende, at danske talenter kan skabe underholdnings- og kulturprodukter, der både har en høj æstetisk standard og en kæmpestor direkte appel til børn og unge.
Det er de talenter, vi gerne vil finde og hjælpe på vej på Manuskriptskolen.